De inhoud is geladen.

Jeugdhulp

Jeugdhulp

Heeft uw kind (tot 18 jaar) speciale hulp of extra zorg nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente. Een medewerker van het Sociaal Team kijkt samen met u op welke zorg u of uw kind recht heeft.

 

Er zijn verschillende vormen van jeugdhulp. Bijvoorbeeld ondersteuning bij de opvoeding, hulp bij psychische en gedragsproblemen, opvang en begeleiding zoals dagbesteding of logeren, en hulp voor kinderen met een beperking. Kijk voor meer informatie op de website van Regelhulp.

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met het Sociaal Team. U kunt bij het aanvragen van jeugdhulp ook gebruikmaken van cliëntondersteuning.

Veel gestelde vragen

Een jeugdarts of specialist heeft mijn kind doorverwezen voor jeugdhulp. Wat nu?

Als uw kind is doorverwezen voor jeugdhulp, hoeft u dit niet meer te regelen via de gemeente. U kunt rechtstreeks bij een aanbieder van jeugdhulp terecht. Heeft deze aanbieder geen contract met de gemeente? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

Kan ik jeugdhulp aanvragen voor mijn kind met een ernstige ziekte of zware beperking?

Heeft uw kind langdurig, 24 uur per dag zorg en toezicht nodig? Dan kunt u hulp krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Verpleging voor kinderen valt onder de Zorgverzekeringswet.

Wat is jeugd-ggz?

Jeugd-ggz is geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar (en in bepaalde gevallen tot 23 jaar). Het gaat om kinderen die psychische problemen hebben, waardoor ze zich minder goed kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld autisme, dyslexie, verslaving of depressie.

Jeugd-ggz is erop gericht de psychische problemen te verhelpen of te voorkomen dat ze erger worden. Heeft uw kind jeugd-ggz nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team.